Bildiin Çet Chat   Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Okul
 Işık Üniversitesi Öğrenci Forumları : İtiraf : Okul
Message Icon Topic: OKULDAN NEFRETT.... Post Reply Post New Topic
<< Prev Page  of 2
Author Message
T-u-N-i-X
Azimli Üye
Azimli Üye

Online Status: Offline
Quote T-u-N-i-X Replybullet Posted: 14.Nisan.2004 at 09:42
Ben bu olayı anlamıyorum ya... Hayatta neyden zevk aldınız arkadaşlar ? Istanbul'da olduğunuz zaman ordan sıkılırsınız. Her gün gezip tozmak, eğlenmek nereye kadar ? şile kampüsünde neyiniz eksik bana bir söyleyebilir misiniz ? Sıcak su, elektrik, internet... Hadi kız ark, klüp, bar bilmem ne diyecekseniz bi yere kadar... Eğlenmeyi biliyorsanız her yerde yalnız da olsanız eğlenmesini bilirsiniz. Bulunduğunuz ortamdan zevk almayı öğrenin biraz ya..

Hangi okulda şu anda sahip olduğunuz şartlar var bana söyler misiniz ?? Yönetim konusundaki eleştirilere katılıyorum. Birşeyi söylediğimde politik cevaplar veriliyor ama yine de şile kampüsündeki insanlara birşeyi söylediğinizde genelde çözümü yapmak için elinden geleni yapıyorlar. Başka hangi ünv'nin (ya da kampüsün) BIM görevlisiyle ICQ'da ya da cepte konuşabilirsiniz ? Başka hangi ünv'de kazaa, dc++, emule vb programlar açık ve 10-20 gibi sabit hızlar veriliyor ?? Başka hangi ünv'de odaya has tuvalet var ve her gün temizlik yapılıyor ? Başka hangi ünv'de official olarak DC++ hub'ı war ?

Yarın öbür gün iş hayatına atıldığınızda ne yapacaksınız ? Istanbul'dan bıkacaksınız arkadaşlar... Bugünleri böyle sıkılarak, lanet ederek geçirdiğiniz için pişman olacaksınız. Istanbul Ünv, Marmara Ünv kampüslerini gördünüz mü hiç ? Eğitimlerinin daha iyi olduğunu mu sanıyorsunuz gerçekten ? Başka hangi ünv'de rektörle ya da hocalarla bu kadar yakın ilişkiler kurabiliyorsunuz ??

Ben buraya gelmeden önce Işık Ünv'nin bu kadar iyi olduğunu açıkcası bilmiyordum. Maalesef paralı ünv olduğundan ve öğrenci kalitesinden dolayı dışarıya bir Koç ya da Sabancı kalitesi görünümü verememiş gözüküyor. Bu kampüs tamamlandığında Işık'tan iyi ünv olacağına ben şahsen inanmıyorum.

Birşey daha... Her gün aynı insanlarla takılmak zorunda olduğunuzu söylemişsiniz. Başka ünv'de böyle olmayacak mı ? Ya da burası tamamlandığında ? Maslak'a gittiğinizde ? Ayda 1 ünv değiştirmenizi tavsiye ediyorum o zmn sizlere.... Iyi ki şile'deyiz...
TuNiX @ eVeRyWhErE
IP IP Logged
camurrr
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote camurrr Replybullet Posted: 02.Mayıs.2007 at 16:13
ışık üniversitesinden ayrılıp başka bi özel üni de okuyan biri olarak Işık üni cidden çok iyi ve kaliteli bir yer ama ne var ki orada bi türlü mutlu olamamıştım şimdi liseden bozma bi yerdeyim ama ulaşım kolaylığı arkadaş ortamı yürüyerek 10 tane kafeye dolaşma lüxü cidden hoş eğitim de güzel ama ışık kadar zorlayıcı değil psikolojim de kıyak daha ne diyeyim yaw
GOD WE TRUST
IP IP Logged
pencere
Feci Üye
Feci Üye

Quote pencere Replybullet Posted: 07.Haziran.2007 at 11:27
öyle yada byle buraya ilk geldiğimde okul cok sağlam küfür yedi benden,ama alıştm ve bildiğinz sevmeye basladm burayı(Şile kampüsü),bir sürü düzgün arkadaş ve dost listeme eklenen brkaç kişi daha oldu,eskilere benzemeyen dünya tatlısı biriyle beraberim ve oldukça da mutluyum,kıç kadar kampuste kimin ne yapmaya calstıgını da anlıyorsun zaten kolayca o yuzden insanları cok daha kolay ayırt eder bir hale geliyorsun br süre sonra, çürük olanları sallıyorsun her türlü :)
Eğitim 10 numaradır burada, istesende istemesende brçok şey öğrenirsin,ayrıca en kaliteli hocalarla içiçeyiz. (pola ve terliksi haric :) )Kıçıkırık bir projemi anlatmak için Yorgo (İstefanopulos) hocayı bulduğumda beni odasına çekip abartmıyorum kırk dakika dinlemişti. Örneğin Rahmi Güven, babam gibi severm :) neyse geyik bitsin.

Bu okul çalışanı teşvik eder,burs verir 0 burstan %100 e %75 e çıkartan kaç kişi var sayısı pek bilinmez ama bariz bir gercektir bu,Vakıf üniversiteleri arasında en az concon un bulunduğu, bulunan conconlarında kafadengi olduğu bir okuldur ayrıca burası.Yurtlara gelirsek, 4* lı otelden farkı yoktur,tek sorun sabah sen uyanmadan gelen temizlik görevlilerinin uykunun içine etmesidir onun dışında hersey yolnda.

Bu okulda ne sağ ne sol fanatikliği görülmez.Söylenildiği kada cok abaza yoktur ayrıca (yalaan!:) 2 kıza 3 erkek falan düşmektedir bu basit sebepten ötürü buraya gelen bazı sümüklü dişi arkadaşlarımızın da bir tarafları kalkmaktadır :))(bazıları,hepsi değil!) neyse konuya dönelim,kısacası bu okul sevilesidr, otoyla istanbula yarm saat olmadı kırk dakikada gdersn.Sosyal merkeze gelnce, küçük bir piyasadr herkes brbrini keser,arada tabu poker vs doner,yemek fyatları da gereksiz pahaldır.Keyif yapmak istyorsan alırsın tavlanı ve muhabbeti iyi bir arkadaşını gdersin genclk kampına denize nazır oynarsn oyununu.Yada bizim gibi odaya masa ceker 4 tane kafadar kahkahalarla ve ful geyikle blöf dönersin,yurt eğlencelidir.

Derse gelnce derste calısılır bu okulda, yurtlarda calsmak için ayrılmış salonlar vardır istedgn gibi kullanırsın,ama ben derim ki inek olma hayatı dengele, yeri gelnce çalış yeri gelnce eğlen,hayatının en güzel yıllarını heba etme vs,misal vizeden 3 gun once calsmaya basla rahatlıkla 80+ alablrsn.(ÇAP yapıyorsan ayrı tabi)

smdi işim var brseyler daha gelrse yazarm ;)
wtF?!
IP IP Logged
hayret
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote hayret Replybullet Posted: 07.Haziran.2007 at 22:24
Ben de ilk geldiğim zaman bunalıma girmedim değil ama yapılacak bir şey yok,bitecek,ayrıca bu okulun statüsündeki yeditepe,bilgi,kadir has ve bahçeşehirden daha iyi olduğu bir gerçek,en azından eğitim ve isim olarak,aktivitelere bir şey diyemicem ama aktiviteyle de adam olunmuyor.
IP IP Logged
emre513
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote emre513 Replybullet Posted: 28.Haziran.2007 at 16:52
Arakdaslar simdi söyle bir durum var.Ben tercih zamanı İsik universitesini yazmayı dusundum.Bide forumlarına gırıp ordakı ogrencı arkadslarıma danısayım dedım ve cogu arkadastan negatıf not aldım.Cunku sile gercekten uzak bende zaten basından berı aklıma yatmıs olan BAHCESEHİR i yazdım.SU an oranın ogrencısıyım ve gerek egıtımınden olsun gerek cevresınden olsun cok memnunum.İsik ta hiç öğrencilik yapmadığım için bişi diyemem ama bence ve emının dıger ogrencı adayları ıcınde bulundugu mekan yanı Sile çok büyük handikap...Artı Işık olsun Bilgi olsun Bahcesehir olsun Yeditepe olsun ülkenın onemli okulları bence bu okullar arasıdnakı ogrencı sayısı farkını bulundukları mekanlar belirliyor..
IP IP Logged
3mr3
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote 3mr3 Replybullet Posted: 23.Ağustos.2007 at 18:04
SOLESENIZE YA HERKEZ NEFRET EDIYO BIZDE BURAYI TERCİH ETTIK :s:s:s:s:s
IP IP Logged
***sunshine***
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote ***sunshine*** Replybullet Posted: 23.Ağustos.2007 at 20:27
hep aynı şey hep aynı şey.... eksik bulmak isteyin yeter ki, eksik bulmakta ne var...ama biraz mutlu olmayı bilmek lazım onun için emek vermek lazım...biraz da işe bu yönden baksanız...
2007 kiraz güzeli....
IP IP Logged
black_cat
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote black_cat Replybullet Posted: 23.Ağustos.2007 at 22:10
Originally posted by 3mr3

SOLESENIZE YA HERKEZ NEFRET EDIYO BIZDE BURAYI TERCİH ETTIK :s:s:s:s:s

sana şöyle söyliyim ben de okula gelmeden önce eksisozluk'e ışık üniversitesi diye aramak gibi bir hata yaptım ancak bence duyduklarına körü körüne inanma 1 yılımı doldurdum okulda ve henüz çok da kötü bişeyle karşılaşmadım,ufak tefek sorunlar elbette ki var ama bu sadece bizim okulumuza mahsus bir şey değil,nereye gidersen git sorunlarla karşılaşacaksın önemli olan elindekilerle mutlu olabilmen zira kampüsümüz gelişmekte olduğu için gittikçe iyiye gidiyor diye düşünüyorum ben.. o yüzden kulaktan dolma bilgilere gözünle görmeden inanma.
-DeNizZzz..
IP IP Logged
ozby
Üye Değil
Üye Değil

Quote ozby Replybullet Posted: 16.Eylül.2007 at 20:41
bi kısım, okul kötü falan diye takılıp böyle eleştirmen takılmanın kendilerine + karizma getireceğini düşünenler, bi kısım onların gazına gelip konuşan saflar, bi kısım kendini eğlendirmesini bilemeyenler, azıcıkta ne istediğini bilenler var ki bunlarda zaten okuldan memnun. Başta saydıklarımıda şimdi alıcaksın koyucaksın devlet üniversitesine görecekler eğlenceyi.(bana para veriyoruz kardeşim demeyin, devleti tuttursan yazarmıydın özeli?)
IP IP Logged
Tamer
Sorumlu
Sorumlu
Muhtar

Quote Tamer Replybullet Posted: 17.Eylül.2007 at 02:28
ozby :) afferim guzel yazmisin tebrikler

Gercektende ole begenmeyen gidebilir zorla kafasina namliyi kimse dayamadi dimi ?

Ask gözlerde baslar, dudaklara iner, kalbi fetheder, tekrar gözlere çikar, yas olup iner.
IP IP Logged
YsFph
Azimli Üye
Azimli Üye

Quote YsFph Replybullet Posted: 17.Eylül.2007 at 15:26
Originally posted by pencere

öyle yada byle buraya ilk geldiğimde okul cok sağlam küfür yedi benden,ama alıştm ve bildiğinz sevmeye basladm burayı(Şile kampüsü),bir sürü düzgün arkadaş ve dost listeme eklenen brkaç kişi daha oldu,eskilere benzemeyen dünya tatlısı biriyle beraberim ve oldukça da mutluyum,kıç kadar kampuste kimin ne yapmaya calstıgını da anlıyorsun zaten kolayca o yuzden insanları cok daha kolay ayırt eder bir hale geliyorsun br süre sonra, çürük olanları sallıyorsun her türlü :)
Eğitim 10 numaradır burada, istesende istemesende brçok şey öğrenirsin,ayrıca en kaliteli hocalarla içiçeyiz. (pola ve terliksi haric :) )Kıçıkırık bir projemi anlatmak için Yorgo (İstefanopulos) hocayı bulduğumda beni odasına çekip abartmıyorum kırk dakika dinlemişti. Örneğin Rahmi Güven, babam gibi severm :) neyse geyik bitsin.

Bu okul çalışanı teşvik eder,burs verir 0 burstan %100 e %75 e çıkartan kaç kişi var sayısı pek bilinmez ama bariz bir gercektir bu,Vakıf üniversiteleri arasında en az concon un bulunduğu, bulunan conconlarında kafadengi olduğu bir okuldur ayrıca burası.Yurtlara gelirsek, 4* lı otelden farkı yoktur,tek sorun sabah sen uyanmadan gelen temizlik görevlilerinin uykunun içine etmesidir onun dışında hersey yolnda.

Bu okulda ne sağ ne sol fanatikliği görülmez.Söylenildiği kada cok abaza yoktur ayrıca (yalaan!:) 2 kıza 3 erkek falan düşmektedir bu basit sebepten ötürü buraya gelen bazı sümüklü dişi arkadaşlarımızın da bir tarafları kalkmaktadır :))(bazıları,hepsi değil!) neyse konuya dönelim,kısacası bu okul sevilesidr, otoyla istanbula yarm saat olmadı kırk dakikada gdersn.Sosyal merkeze gelnce, küçük bir piyasadr herkes brbrini keser,arada tabu poker vs doner,yemek fyatları da gereksiz pahaldır.Keyif yapmak istyorsan alırsın tavlanı ve muhabbeti iyi bir arkadaşını gdersin genclk kampına denize nazır oynarsn oyununu.Yada bizim gibi odaya masa ceker 4 tane kafadar kahkahalarla ve ful geyikle blöf dönersin,yurt eğlencelidir.

Derse gelnce derste calısılır bu okulda, yurtlarda calsmak için ayrılmış salonlar vardır istedgn gibi kullanırsın,ama ben derim ki inek olma hayatı dengele, yeri gelnce çalış yeri gelnce eğlen,hayatının en güzel yıllarını heba etme vs,misal vizeden 3 gun once calsmaya basla rahatlıkla 80+ alablrsn.(ÇAP yapıyorsan ayrı tabi)

smdi işim var brseyler daha gelrse yazarm ;)

eline sağlık denir boyle yazıya... Burda yazanların birçogunu yaşamadım belki ama bu okulun gorunmesi gereken yanı bence bu. Boyle göremeyen tabiki memnun olmaz. Birazcıkta sorunu kendimizde aramalıyız kanımca.
IP IP Logged
SirSamuRai
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote SirSamuRai Replybullet Posted: 21.Ekim.2007 at 02:09
isik universitesi sile kampusu hapishane gibidir..

kader mahkumlari kalanlarda.. belkide bu yuzdendir insanlarin kaynasmasi kisa zamanda..
klube hosgeldiniz..
Ne Senden Geceriz Ne Senin Eserinden

Muhtac Oldugun Kudret Damarlarindaki Asil Kanda Mevcuttur
IP IP Logged
misafir
Üye Değil
Üye Değil

Quote misafir Replybullet Posted: 22.Aralık.2008 at 16:39
Originally posted by sugababe

BU OKULDAN NEFRET EDıYORUMMM...KEşKEE DAHA ÇOOKK ÇALIşSAYDIM DA DOğRU DÜRÜST Bı YERE GıTSEYDıMM...ÇOK PışMANIM ÇOK...HERGÜN BU ıNSANALR BU ORTAMDA BULUNMAKTAN..BEN BURAYA AıT DEğıLıMM ...BURASII ığRENÇÇ YAA..BU OKUL 2030 DA BıLE ADAM OLMAZ YENı Bı ÜNıVERSıTEDEN NE BEKLERSıN Kı...ORTAM ,MUHABBETLER ,KışıLER...BAYIKK...ığRENÇÇ..

aynen katılıyorum
IP IP Logged
dead_star
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote dead_star Replybullet Posted: 21.Ağustos.2009 at 00:48
kimseyi zorla tutan yok madem nefret ediyorsun kas kendini git nereye gideceksen bizim okuldan bahçeşehire geçiş zor değil diye duydum.
ha kasamam diyorsan,ortam kasacaksın,ortamını yaptıktan sonra gayet güzel şekilde geçiyor günler.
ikisini de yapamam diyorsan anca forum köşelerinde bağırınıp durursun.
make war,not love!
IP IP Logged
p.a.s.h.a
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote p.a.s.h.a Replybullet Posted: 30.Ağustos.2009 at 15:08
okulun sadece eglenceden veya mekandan ıbaret oldugunu dusunerek yorum yapan arkadaslara seslenıyorum; okuldan mezun oldukdan sonra işe basvururken kac partıye katıldıklarını, kac mekanın adresını ezbere bıldıklerını CV lerıne yazsınlar emınımkı etkısı olucaktır bır adım one gecmelerınde.
bırakın allah askına adam akıllı ogretım uyesı olmayan okulların ıstanbulun merkezınde olmasından ne fayda beklıyosunuz. ISIK unıv. kadrosundakı ınsanların karıyerlerıne bı goz gezdırın bakalım,dıger unıversıtelere parmak ısırtıo bunu bılın. kendı bolumumde oldugu gıbı dıger bolumler ıcınde bu konuda son derece haklı oldugumu goruceksınız. her kapıdan gırenı hoca dıye almıyoruz bız bu okula,unıversıteyede sadece eglenmeye gelmıyoruz
rise of machines
IP IP Logged
fidélio
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote fidélio Replybullet Posted: 30.Ağustos.2009 at 22:49
Aslında okuldan nefretin kaynağı insanlarla geçinememek vs nin dışında bu kadar uzak bi okulun tam olarak bir kampüs üniversitesi olamamasından.Kampüs denilen yer içine girildiğinde gerek eğlence,gerek ihtiyaçlara cevap veren bir market ya da kültür-sanat aktiviteleri vs biçok şeyi aynı anda barındırması lazım.Maalesef dersi biten arkadaşlar kampüste vakit geçirmek yerine haklı olarak ders bitince ilk servisle dönüyolar ki buda maalesef kampüsün gelişmesine müsaade etmiyor.Örneğin,okula franchising yöntemiyle şube açmak isteyen çok ünlü işletmeler,kampüste ders dışında bulunan öğrencilerin yetersizliğinden dolayı açmaktan vazgeçiyolar.Bu kısır döngü nasıl kırılır bilmiyorum eğer böle devam ederse bundan 10 sene sonrada pek bişey değişmeyecek.
IP IP Logged
haplo
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote haplo Replybullet Posted: 06.Kasım.2009 at 21:59
Originally posted by dead_star

kimseyi zorla tutan yok madem nefret ediyorsun kas kendini git nereye gideceksen bizim okuldan bahçeşehire geçiş zor değil diye duydum.
ha kasamam diyorsan,ortam kasacaksın,ortamını yaptıktan sonra gayet güzel şekilde geçiyor günler.

Okula yeni gelmiş biri için fazla iddaalı sözler bunlar.Umarım ortamların güzel geçiyordur,geçsin sonra derslerin geçmek bilmeyecek.
neyse;
eğitimi filan güzel,yeride güzel oh mavi deniz orman vs.ama insaları felaket derecede sıkıcı.(istisnalar kaideyi bozmaz)bazen anaokulu mu üniversite mi karar veremiyorum?keşke belirli bir olgunluğu geçenleri alsalar üniversiteye belki daha eğlenceli kılınabilirdi kampüste hayat.Zira ben sıkıldım boş şeyleri duymaktan.He niye buradasın madem beğenmiyorsun gitsene diyenleriniz olacaktır; gitmem mümkün olsaydı 1 dakika dahi durmazdım.yatay geçiş için bazen ortalamadan daha fazlasına ihtiyacınız var,denenmediği için pek bilinmez tabi.hadi sağlıcakla kalın.öyle yada böyle biter 5 yıl.
can't stop to save my soul,I take the leach that's bleeding me
IP IP Logged
dead_star
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote dead_star Replybullet Posted: 23.Kasım.2009 at 14:38
Originally posted by haplo

Originally posted by dead_star

Okula yeni gelmiş biri için fazla iddaalı sözler bunlar.Umarım ortamların güzel geçiyordur,geçsin sonra derslerin geçmek bilmeyecek.
neyse;
eğitimi filan güzel,yeride güzel oh mavi deniz orman vs.ama insaları felaket derecede sıkıcı.(istisnalar kaideyi bozmaz)bazen anaokulu mu üniversite mi karar veremiyorum?keşke belirli bir olgunluğu geçenleri alsalar üniversiteye belki daha eğlenceli kılınabilirdi kampüste hayat.Zira ben sıkıldım boş şeyleri duymaktan.He niye buradasın madem beğenmiyorsun gitsene diyenleriniz olacaktır; gitmem mümkün olsaydı 1 dakika dahi durmazdım.yatay geçiş için bazen ortalamadan daha fazlasına ihtiyacınız var,denenmediği için pek bilinmez tabi.hadi sağlıcakla kalın.öyle yada böyle biter 5 yıl.

önemli olan ders ve çevre ikilisinin arasındaki dengeyi kurabilmek.evet okula geçen sene geldim ama ne eğlenmemin derslerimi engellemesine izin verdim ne de tam tersine.orada tek ortamdan bahsetmemin nedeni şikayetlerin derslerle ilgili değil çevreyle alakasının olmasıydı.bir şey hakkında yazdığımı eleştireceksen önce iyice okuyup anlamanı öneririm.
insan üniversitede hayatı öğrenir ve hayat her zaman olgun olan ve sıkıcı olmayan insanlarla dolu olmuyor.her türlü insanı tanımak ve belli bir uyum sağlamak zorundasın iş hayatında bundan başka yolun yok.her şeyin bir çözümü vardır ya sene kaybına rağmen össye girilir ya da bunları göze alamıyorsan elindekileri değerlendirirsin.ben bunu anlatmaya çalıştım.
make war,not love!
IP IP Logged
<< Prev Page  of 2

Quick Reply
Name:

Security Code:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Please enter the Security Code exactly as shown in image format.
Cookies must be enabled on your web browser.

Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.02
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0,109 seconds.