Bildiin Çet Chat   Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Işık Üniversitesi
 Işık Üniversitesi Öğrenci Forumları : CiDDi : Işık Üniversitesi  
Message Icon Topic: VAKIF ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASI Post Reply Post New Topic
<< Prev Page  of 2
Author Message
bir garip dervis
Üye Değil
Üye Değil

Quote bir garip dervis Replybullet Posted: 26.Şubat.2008 at 15:06
Arkadaslar Üniversite WEB sitesinde şöyle bir yazı mevcut.

"ARAŞTIRMADA ÖNCÜLÜĞÜMÜZ BELGELENDİ

Üniversitemiz akademik kadrosu araştırmadaki öncülüğünü bu yıl bir kez daha ispatladı. Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı sıralamaya göre, Işık Üniversitesi tüm üniversiteler arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında İKİNCİ oldu. 1.09 gibi yüksek bir orana sahip olan Üniversitemiz bu başarıyı akademik standartları koruma yönündeki kararlı duruşu ve yüksek kalite arayışı ile sağlamakta"

Burda bu fakat genel sıralamada ismimiz yok..
Bana garip geldi de

Ben bilemedim gari Sn yönetiçiler bir cevap lütfederler mi?
IP IP Logged
murat131
Sorumlu
Sorumlu
sorumlu değil kardeşim SORUNLU

Online Status: Offline
Quote murat131 Replybullet Posted: 23.Mart.2008 at 11:59
doğu akdeniz üniversitesinin solladığı üniversitelere bir bakın, sizce ciddiye alınması gereken bir sıralama mı? kesinlikle hayır, tamam dört başı mamur değiliz ama değerlendirme kriterleri ya bakkal tadında yapılmış, ya da bir bakkal tarafından değerlendirilmiş...
IP IP Logged
alex
Üye Değil
Üye Değil

Quote alex Replybullet Posted: 15.Mayıs.2008 at 18:44
Originally posted by wada

ne sıralaması olduğu net diil. Zaten yapılan listenin akademik bi önemi olduunu da sanmıyorum zaten listede kültür üniversitesi üst sıralarda ( kültür üni. bilen bilir.)

kultur unı nasıl ki merak ettim
IP IP Logged
Cihan
Üye Değil
Üye Değil

Quote Cihan Replybullet Posted: 23.Temmuz.2008 at 19:59
ya ne dicem ben bu sene öss ye girdim yıldız teknik makina ile ışık sayısal programlar(üstün başarı brs) arasında kaldım.ne diyonuz ışık üniversitesi nası kızlar ögretimi egitimi filan iyi mi arkadaşlık ortamı filan.
IP IP Logged
CroniC
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote CroniC Replybullet Posted: 24.Temmuz.2008 at 00:52
Originally posted by Cihan

ya ne dicem ben bu sene öss ye girdim yıldız teknik makina ile ışık sayısal programlar(üstün başarı brs) arasında kaldım.ne diyonuz ışık üniversitesi nası kızlar ögretimi egitimi filan iyi mi arkadaşlık ortamı filan.

Üniversitenin eğitim-öğretim kalitesine yerine ilk olarak kızları soran bi tipsen gelme sen buraya zaten,yıldızı yaz bak keyfinee
IP IP Logged
Cihan
Üye Değil
Üye Değil

Quote Cihan Replybullet Posted: 25.Temmuz.2008 at 14:44
yok öyle bi tip değilim laf olsun diye dedim egitim ögretimi de sormuşum zaten düzgün bi cevap veriver.
IP IP Logged
.snm.2238
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote .snm.2238 Replybullet Posted: 31.Ağustos.2008 at 12:04
neye göre kategorilize edilipte sıralanamışki bu okullar
en kalabalık mı
en zor mu
en kolay mı
en çok tercih edilen mi
girmesi en kolay mı
vsvs..
neye göre?
IP IP Logged
NTime
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote NTime Replybullet Posted: 26.Eylül.2008 at 03:31
Ben geçen sene 2.sınıfa geçerken yatay geçişle istanbul uni economy'ye geçiş yaptım ve istanbul universitesi'nin en köklü fakültelerinden olan iktisat fakültesi için içler acısı diyebilirim. Öğretim üyesi kalitesi bazında ışığın çok ötede olduğunu söyleyebilirim bir Işık uni beğenmeyeni olar* Ama okullar arasındaki farkları öğrencilerin kaliteleri arasındaki farkla birlikte düşünürseniz eğer sadece eğitim verenin yetkinliğinin okul başarısına etkimediğini görebilirsiniz belki de. Istanbul Universitesi'nin başarılı bir okul gibi görünme sebeplerinde biri de belki de çok fazla eğitimcisinin olmasıdır, toplamda daha fazla araştırma, makale şu veya bu yazıyor olabilirler. Işık Universitesinin geçen seneki başarısı da averaj üzerindendi yanılmıyorsam, toplamda zaten başarılı olması için her bireyin 10civarı araştırma yapması gerekiyor.

Kısaca, Işık Universitesi'ni sevmezdim, ortam koşulları, ekonomik zorlamaları ve bulunduğu konum gibi sebepler yüzünden ve gayet de yüksek bir ortalama ile istanbul universitesine geçtim, fakat istanbul üniverstesinde de ışıkta bulamadıklarım bulabilirken, eğitimci kalitesizliği ile karşılaştım :) Şimdi sorsalar bana, sosyal branşlardan Işık'lıyı mı işe alırsın, İstanbul'luyu mu diye, yanıtım direkt olarak Işıklı tercih ederim. Eğitim aldığını öğretmenlerin kıymetini onları kaybedince anlamamak için dikkatli olun :)
2 ayrı Universitede de okumuş olmanın tecrübesiyle.
NT
.
IP IP Logged
bruno
Yeni Üye
Yeni Üye

Quote bruno Replybullet Posted: 28.Ağustos.2010 at 02:37
ışık iktisat türkiyedeki en iyi ekonomi egitimi veren 8 üniversite arasına rahatlıkla girer ..
IP IP Logged
<< Prev Page  of 2

Quick Reply
Name:

Security Code:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Load New Code
Please enter the Security Code exactly as shown in image format.
Cookies must be enabled on your web browser.

Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You can vote in polls in this forum

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.02
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

This page was generated in 0,078 seconds.